جراحی فک پایین: کاندیدای مناسب
چرا من به جراحی فک نیاز دارم؟
شکل صورت و موقعیت نسبی فک که به هارمونی صورت معروف است، نقشی حیاتی در عملکردهای زندگی روزمره ایفا میکند و به فرد امکان میدهد راحت نفس بکشد، غذا را بجود و قورت دهد و همچنین صحبت کند. متخصص لمینت دندان رشت هارمونی صورت همچنین به حمایت دندانها به اندازه کافی توسط فک و حفظ عملکرد یکپارچه آنها با عضلات صورت و مفاصل فک (که به مفاصل گیجگاهی فکی یا TMJ معروف هستند) کمک میکند.
جراحی فک یا ارتوگناتیک میتواند به کاهش مشکلات مختلف عملکردی دندان و ناهنجاریهای صورت و فک کمک کند و ظاهر زیبای دندانها و فکها را به طور چشمگیری بهبود بخشد.
جراحی فک پایین
جراحی اصلاحی فک که با نام جراحی ارتوگناتیک نیز شناخته میشود، با هدف اصلاح ناهنجاریهای فکی تجویز میشود و میتواند هم برای اصلاح فک بالا و هم درمان کج بودن فک پایین و سایر اختلالات مربوط به آن انجام شود. بسته به علت ایجاد ناهنجاری فک پایین و شدت آن، عمل فک پایین اغلب همراه با ارتودنسی انجام میشود. جراح فک و صورت با همکاری متخصص ارتودنسی، برنامه درمانی بیمار را تنظیم میکند تا بهترین نتیجه را از درمان خود بگیرد.
قیمت جراحی فک پایین
موارد مختلفی در تعیین هزینه عمل جراحی فک پایین دخیل هستند. از میان این موارد میتوان به شهر و محل انجام جراحی، مهارت، تجربه و دستمزد جراح فک و صورت، نوع و شدت اختلالات فک، هزینه بیمارستان و سایر هزینههای جانبی اشاره کرد. علاوه بر این یکی دیگر از مواردی که بر تعیین هزینه عمل فک پایین تأثیر دارد، انجام عمل زیبایی فک پایین و یا انجام آن با اهداف درمانی و دلایل پزشکی است که بر تحت پوشش بیمه قرار گرفتن و یا نگرفتن آن تأثیر دارد. همانطور که میدانیم شرکتهای بیمه تنها هزینه جراحیها و درمانهایی را که به دلایل پزشکی و سلامتی انجام میشوند را پوشش میدهند.
در صورتی که میخواهید اطلاعات دقیقتری درباره هزینه جراحی فک پایین عقب رفته، هزینه درمان جلو بودن فک پایین، هزینه جراحی انحراف فک پایین، و به طور کلی هزینه جراحی فک پایین را دریافت کنید، به شما پیشنهاد میدهیم که حتماً به مطب جراح متخصص فک و صورت مراجعه کنید تا پس از بررسی شرایط دهان، دندان و فک شما از قیمت انجام این درمان مطلع شوید.
چه سنی برای جراحی فک پایین مناسب است؟
به طور کلی سن مناسب برای جراحی فک بالا و پایین به سن بلوغ و کامل شدن رشد اسکلتی افراد بستگی دارد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. به عنوان مثال این سن به طور حدودی برای دختران 16 تا 18 سالگی و برای پسران 18 تا 20 سالگی در نظر گرفته میشود و لازم است بدانید که این رشد در برخی افراد ممکن است تا سن 25 سالگی نیز ادامه داشته باشد.
بنابراین در صورتی که قصد انجام عمل فک بالا و پایین و یا به تنهایی اصلاح فک پایین و انجام جراحی فک پایین عقب رفته، جراحی فک پایین جلو آمده و یا اصلاح انحراف فک را دارید، توصیه میکنیم که به جراح فک و صورت مراجعه کنید تا پس از انجام آزمایشات و معاینات لازم، سن مناسب و شرایط انجام این درمان را به شما توضیح دهد.
چه کسانی به جراحی فک پایین نیاز دارند؟
انجام عمل جراحی فک پایین به دلیل مشکلات و ناهنجاریهای مختلفی که عوامل متعددی میتوانند در ایجاد آنها نقش داشته باشند، به بیماران توصیه میشود. افرادی که دارای مشکلات زیر هستند، بسته به شدت مشکلشان ممکن است نیاز به انجام این جراحی پیدا کنند:
-
اوربایت و آندربایت
در صورت و فکهای هماهنگ، سالم و با عملکرد طبیعی، دندانهای بالایی روی دندانهای پایین بسته میشوند و بدون شکاف در بایت دندان، تماس منظمی بین آنها برقرار میشود. وجود شکاف در بین دندانهای جلوی بیمار یکی از رایجترین مسائلی است که در جراحی فک اصلاحی به آن پرداخته میشود. این مشکلات اغلب به عنوان آندربایت یا اوربایت نامیده میشوند.
آندربایت زمانی اتفاق میافتد که بیمار دهان خود را میبندد و دندانهای جلویی پایینی در جلوی دندانهای بالایی قرار میگیرند. در بسیاری از موارد، این مشکل از قرار گرفتن بیش از حد فک پایین به سمت جلو (معروف به پروگناتیا) و عقب بودن بیش از حد فک بالا ناشی میشود.
در بیماران مبتلا به اوربایت، دندانهای پایین زیر دندانهای بالا پنهان میشوند و این مشکل بیشتر به کوچک بودن فک پایین و عقبتر بودن بیش از حد آن مربوط است (معروف به رتروگناتیا). -
رشد غیر طبیعی فک در یک سمت
برخی از بیماران نیز پس از تجربه رشد غیر طبیعی (خیلی سریع، خیلی آهسته یا یک طرفه) در یک قسمت از صورت (معروف به عدم تقارن صورت) با اختلاف اندازه بین فک بالا و پایین مواجه میشوند.
-
سایر مسائل عملکردی یا زیبایی شناختی
در صورتی که بیماران از یک یا چند مورد زیر رنج ببرند، میتوانند از جراحی ارتوگناتیک بهرهمند شوند:
- مشکل در جویدن یا گاز گرفتن برخی غذاها، معمولاً هر غذایی که نیاز به برش توسط دندانهای جلویی دارد.
- https://drshamsdentist.com/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%84%D8%A8%D8%AE%D9%86%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
- مشکل در بلع
- ساییدگی بیش از حد و ناهمواری دندانها به این دلیل که برخی از دندانها با هم تماس دارند در حالی که برخی دیگر اصلاً با هم تماس ندارند.
- صدا دادن و یا درد مفاصل فک (اغلب ناشی از اختلالات TMJ)
- ناتوانی در بستن کامل لبها روی دندانها بدون وارد کردن فشار به عضلات چانه
- تنفس از راه دهان در اغلب اوقات و داشتن لثههای خشک و ملتهب به دلیل توانایی محدود در تنفس از طریق بینی
- مشکلات تنفسی هنگام خواب از جمله خروپف و آپنه انسدادی خواب
- ظاهر نامتعادل صورت به دلیل انحراف چانه یا بینی، کوچک بودن چانه یا فک بیرون زده
- اپن بایت به دلیل عدم تماس دندانها با یکدیگر زمانی که فک به طور کامل بسته است.
- کراس بایت که در آن بعضی دندانها بیشتر از سایر دندانها به سمت لپ یا زبان منحرف میشوند.
- نامتقارن بودن فکها و عدم تقارن صورت، رتروگناتیا فک پایین یا عقب بودن آن و پروژناتیا یا بزرگ بودن فک پایین
- آسیب دیدگی صورت یا نقصهای مادرزادی
- درد فک یا مفاصل آن و یا سردرد مزمن