سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عوارض پرکردن دندان در بارداری

آیا در بارداری می‌توان دندان پر کرد؟

به طور کلی در این دوران باید از انجام خدمات دندانپزشکی غیرضروری خودداری شود. متخصص ایمپلنت در رشت اما در صورتی که یک خانم باردار دچار پوسیدگی‌های دندان شود، بهتر است برای جلوگیری از تشدید آن از درمان‌های مورد نیاز بهره‌مند گردد.
بنابراین، می‌توان گفت که امکان ترمیم و پر کردن دندان حین بارداری تحت شرایط ضروری وجود دارد.
در واقع مراقبت از دندان‌ها در بارداری زمانی ضرورت پیدا می‌کنند که احتمال عفونت و دیگر مشکلات در دهان وجود داشته باشند.

آیا درمان پر کردن دندان در بارداری خطری دارد؟

باید بدانید که انجام درمان پر کردن دندان باید به کمک بی‌حسی موضعی انجام شود. لازم به ذکر است که بدن یک خانم در دوران بارداری نسبت به محرک‌ها حساس‌تر است. به همین دلیل استفاده از داروهای بی‌حسی، یکی از نگرانی‌های این درمان برای خانم‌های حامله است.
از بین داروهای بی حسی در دندانپزشکی که در طبقه مجاز و بی خطر (گروه B) قرار می‌گیرند، می‌توان به لیدوکائین اشاره داشت.
انواع داروهای بی‌حسی دیگر مانند پریلوکایین، مپی واکائین و بوپیواکایین می‌توان به داروهای گروه C که در صورت ضرورت می‌توان از آنها استفاده کرد، اشاره داشت.
بر این اساس استفاده از داروی بی‌حسی لیدوکائین برای خانم‌های باردار کم‌خطرتر از دیگر داروها در نظر گرفته می‌شود.
داروهای پریلوکایین و آرتیکایین در ایران از داروهای بی‌حسی غیر مجاز برای مادران باردار هستند و استفاده از آنها ممنوع است؛ زیرا این داروها ممکن است با عوارضی مانند اسپاسم عضلات و در نتیجه زایمان زود هنگام همراه باشند.

بهترین زمان پر کردن دندان در حاملگی

سه ماه اول از حساس‌ترین دوران بارداری محسوب می‌شود که در این زمان بیشترین میزان آسیب پذیری برای جنین وجود دارد.
در سه‌ماهه سوم نیز نشستن مادر باردار در زمان طولانی روی صندلی دندانپزشکی دشوار است.
بنابراین، بهترین زمان برای پرکردن دندان در بارداری، سه‌ماهه دوم است.

در دوران بارداری از چه نوع ماده پر کننده‌ای استفاده می‌شود؟

با توجه به تمام تحقیقات و بررسی‌هایی که در رابطه با جیوه در علم دندانپزشکی انجام گرفته است، باید گفت که تنها مقدار بسیار کمی از بخار جیوه از مواد پرکننده آمالگام خارج می‌شود. این میزان بسیار اندک نمی‌تواند برای سلامت افراد بزرگسال، مادران باردار و یا جنین آنها تأثیر منفی داشته باشد.
به هر حال اکثر دندانپزشکان از مواد پر کننده دیگری برای خانم‌های باردار استفاده می‌کنند که کوچک‌ترین ریسکی نیز در این باره وجود نداشته باشد.
ماده پر کننده رایج‌تر، رزین کامپوزیت است که رنگی مشابه با دندان‌های طبیعی دارد. با توجه به پیشرفت‌های دندانپزشکی، امروزه از استحکام و دوام بسیار بالایی برخوردار است.

عوارض پر کردن دندان در بارداری

دقت داشته باشید که پر کردن دندان در دوران بارداری عوارض چندانی به همراه نخواهد داشت. با این وجود، ممکن است یک سری مشکلاتی برای فرد به وجود آورد. عوارض پر کردن دندان در حین بارداری عبارت‌اند از:

  1. حساسیت بیشتر در دندان‌ها و لثه‌ها دقت داشته باشید که در این دوران، میزان هورمون‌های تولید شده در بدن یک مادر باردار تغییرات زیادی پیدا می‌کند. به همین دلیل هم در حالت عادی، ممکن است یک مادر باردار دندان‌های حساسی داشته باشد. مراجعه به مطلب حساسیت دندان بعد از پرکردن، می‌تواند پاسخگوی بسیاری از سوالات شما در این خصوص باشد.
  2. تاثیر داروها روی جنین دقت داشته باشید که اگر این درمان در دو ماهه دوم بارداری صورت بگیرد، مشکلی برای شما و جنین به وجود نمی‌آید. اما اگر در سه ماهه اول بارداری انجام شود، این احتمال وجود دارد که داروهای استفاده شده توسط مادر، روی جنین تاثیر بگذارند.
    البته این احتمال خیلی کم است؛ چرا که دندانپزشک تمام داروهای شما را چک می‌کند و بهترین گزینه را تجویز می‌کند. اما نمی‌توان احتمال آن را رد کرد.

در صورت به تعویق انداختن ترمیم دندان در بارداری چه عوارضی ایجاد می‌شود؟

برخی از مادران باردار این تصور را دارند که تحت هیچ شرایطی نباید کارها و اقدامات دندانپزشکی را در دوران بارداری انجام دهند. این مادران به شدت نگران دریافت داروهای بی‌حسی و مواد ترمیم کننده دندان و اثرات آنها بر جنین خود هستند.
اگر شما نیز این تصور را دارید، باید بدانید که کاملاً اشتباه است؛ زیرا اگر پوسیدگی دندان را به حال خود رها کنید، می‌تواند با ایجاد عفونت و پخش آن از طریق عروق خونی به بدن و درنهایت به جنین منتقل شود. عفونت ایجاد شده در جنین ممکن است با زایمان زودرس و نارس شدن نوزاد همراه باشد.
بنابراین از انجام اقدامات ضروری دندانپزشکی اجتناب نکنید و آسوده خاطر باشید که دندانپزشک تمام احتیاط‌های لازم را در درمان برای شما در نظر خواهد گرفت.

چرا مادران باردار به پر کردن دندان نیاز پیدا می‌کنند؟

از جمله مهم‌ترین مواردی که می‌توانند سبب نیاز به درمان پر کردن و ترمیم دندان در زمان بارداری شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. زنان باردار ممکن است به دلایلی بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار گیرند. اگر بیشتر از حد معمول کربوهیدرات و شیرینی می‌خورید، این موضوع می‌تواند باعث پوسیدگی گردد.
  2. همچنین تهوع صبحگاهی می‌تواند میزان اسیدی که دهان شما در معرض آن قرار می‌گیرد را افزایش دهد. این موضوع می‌تواند پوشش خارجی دندان (مینای دندان) را از بین ببرد.
    مسواک زدن در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد؛ اما ممکن است خانم‌های باردار با توجه به شرایطی که دارند، انرژی کافی برای انجام این کار را نداشته باشند.

راهکارهایی برای پیشگیری از نیاز به پر کردن دندان در بارداری

برای اینکه دندان‌های شما نیاز به پر کردن پیدا نکنند، باید یک سری راهکارها برای پیشگیری از این مشکل انجام دهید. در ادامه نحوه کمک به حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها آورده شده است:

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

 

  1. دندان‌های خود را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
  2. در دوران بارداری برای معاینه منظم به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. در معاینه، به دندانپزشک خود بگویید که باردار هستید.
  3. غذاهای سالم بخورید و شیرینی جات را محدود کنید.