سئو چیست؟
اموزش سئو رایگان چرا سئو بر موفقیت یک کسب و کار تاثیرگذار است؟
یادگیری سئو فرآیندی دشوار و زمانبر است! ولی زمانیکه تاثیر آن را در رشد و رونق کسب و کار خود مشاهده میکنید متوجه خواهید شد که ارزش این همه انرژی و هزینه را داشته است. در شروع آموزش و به ویژه با استفاده از منابع رایگان شما با انبوهی از مفاهیم و نکات تخصصی روبرو میشوید که موجب سردرگمی و دلسردی از یادگیری میشود.
ولی نگران نباشید در این صفحه یک ساختار منظم و هدفمند را به شما معرفی میکنیم.
تعاریف بسیار زیادی برای مفهوم سئو ارائه شده است. شاید اولین و ساده ترین بیان این باشد که؛ SEO نسخه کوتاه شده ای از عبارت Search Engine Optimization است یعنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو.
ولی هدف اصلی سئو موتورهای جستجو نیستند بلکه رضایت کاربر است.
با ورود الگوریتمهای جدید و تغییرات در رتبهبندی نتایج؛ تجربه کاربری به یک فاکتور مهم در سئو تبدیل شده است و گوگل تلاش میکند تا سایتهایی را در رتبههای بالا قرار دهد که محتوای آنها برای کاربران رضایت بخش است.
با نگاه مدرنتر میتوان گفت؛ SEO مخفف عبارت Search Experience Optimization یا بهینه سازی تجربه جستجو است.
برای کسب موفقیت در سئو باید بیش از هر چیز به رضایت کاربر توجه کنیم. رضایت کاربر از محتوای شما به عوامل متعددی بستگی دارد. ادبیات شما، کیفیت محتوا و اطلاعات ارائه شده، نحوه نمایش و ارائه محتوا، سرعت سایت، نمایش صحیح در موبایل، پاسخگویی به سوالات کاربران و بسیاری موارد دیگر بر رضایت کاربران تاثیر گذار هستند.
سئو چطور به رشد کسب و کار شما کمک میکند؟
طی چند سال اخیر فرهنگ جستجو در میان تمام مردم دنیا رواج یافته و البته رونق استفاده از تلفن های همراه موجب شده تا دسترسی به اطلاعات نسبت به گذشته بسیار سریع و ساده باشد. در حال حاضر روزانه میلیاردها جستجو از طریق گوگل انجام میشود که بسیاری از آنها با هدف خرید کالا یا دسترسی به خدمات هستند.
اگر شما جایگاه مناسبی در نتایج جستجوی گوگل داشته باشید این کاربران به سایت شما وارد شده و اطلاعات تکمیلی از محصول یا خدمت شما دریافت میکنند. همین فرآیند ساده موجب میشود که ارتباط بیشتری با مردم داشته باشید و شانس خود را برای تبدیل آنها به مشتری افزایش دهید.
به عنوان مثال تصور کنید که فردی به دنبال خرید گوشی سامسونگ اس 23 باشد، اولین اقدام او احتمالا جستجوی همین عبارت در گوگل است. پس از جستجو لیستی از نتایج به کاربر نمایش داده میشود. سایتهایی که رتبه بالاتری در نتایج جستجو داشته باشند قاعدتا شانس بیشتری نیز برای ورود این فرد به سایت خود خواهند داشت.
به طور متوسط 32 درصد کاربران دسکتاپ و 24 درصد کاربران موبایل بر روی رتبه یک گوگل کلیک میکنند
پس از ورود کاربر به سایت فرآیند تبدیل او به مشتری آغاز میشود. حال تصور کنید که کاربر با موبایل وارد سایت شما شده ولی صفحات شما نمایش مناسبی در موبایل ندارند. احتمالا از سایت خارج شده و گزینه دیگری را در گوگل انتخاب میکند. رفتار کاربران هنگام جستجو یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای تعیین رضایت آنها از سایت شما خواهد بود.
در مجموع میتوان گفت؛
هرچقدر شما جایگاه بهتری در نتایج جستجو داشته باشید کاربران بیشتری به سایت خود جذب خواهید کرد و هرچقدر که بستر مناسب تری برای آنها فراهم کرده باشید نرخ تبدیل به مشتری افزایش خواهد یافت.
واقعیت این است که همه ما در فضای وب به دنبال کسب درآمد هستیم، آموزش رایگان تنها یک مسئولیت اجتماعی نیست و هرکسی از ارائه این محتوا هدفی را دنبال میکند. این هدف میتواند بازاریابی یک دوره تخصصی، ارائه خدمات سئو، مشاوره حرفهای یا حتی فروش یک ابزار باشد.
در نتیجه هیچ منبع کامل و بینقصی محتوای خود را کاملا رایگان عرضه نمیکند. اگر تمرکز ما فقط بر چنین منابعی باشد با 3 چالش جدی روبرو خواهیم شد:
1- زمان زیادی از دست میدهیم
در عصری زندگی میکنیم که همه چیز به سرعت در حال تغییر است، در دنیای سئو این تغییرات سریعتر هم هستند. با جستجو در گوگل و مطالعه منابع رایگان ممکن است محتوایی را انتخاب کنیم که کارایی و معنای خود را از دست داده باشد و به دلیل اینکه هنوز قدرت تشخیص درست نداریم آن را به عنوان یک منبع معتبر بپذیریم.
زمانی که برای یادگیری یک تکنیک اشتباه صرف میکنیم در کنار فرصتی که برای یادگیری مجدد و فراموشی آموزشهای قدیمی از دست میدهیم مهمترین هزینههایی هستند که در ابتدای راه میپردازیم.
2- آموزشهای اشتباه ما را فریب میدهند
بپذیریم که بخش زیادی از دانش سئو حاصل تجربه افراد و اجرای پروژههای مختلف است ولی همه به یک اندازه قدرت تحلیل شرایط و تبدیل آن به یک الگوی تکرارپذیر را ندارند. متاسفانه آموزشهای متعددی در اینترنت وجود دارند که نتیجه برداشت شخصی یا حاصل یک اتفاق در پروژهای خاص هستند ولی در قالب تکنیک و آموزش به صورت عمومی منتشر میشوند.
برای کسی که در ابتدای راه قرار دارد تشخیص آموزش اصولی با تجربه سطحی بسیار دشوار بوده و ممکن است دید اشتباهی نسبت به سئو و یادگیری آن به دست آورد.
3- ارتباط مفاهیم را درک نمیکنیم
یکی دیگر از مشکلات آموزشهای رایگان این است که مفاهیم را به صورت پراکنده در اختیار ما قرار میدهند. مثلا یک استوری در اینستاگرام درباره گوگل دیسکاور میبینیم و فردا مقالهای با موضوع نقشه سایت را مطالعه میکنیم. هردوی این مفاهیم در ذهن ما نقش بسته ولی ارتباط آنها را به درستی درک نمیکنیم.
در طول آموزش به یک حوزه (مثلا لینک سازی) علاقهمند میشویم و ساعتها در موردش مطالعه و تحقیق میکنیم ولی سایر حوزههای سئو مثل تکنیکال و محتوا را به درستی یاد نمیگیریم.
حتی ممکن است همه حوزههای سئو را مورد توجه قرار داده باشیم و دید وسیعتری از آن کسب کنیم ولی متوجه نشویم که هرکدام از این مفاهیم و تکنیکها در چه زمانی باید مورد استفاده قرار گیرد و چه تاثیری بر پیشرفت پروژه سئو ما خواهند داشت.
یادگیری جزیرهای موجب میشود که ارتباط معنایی، اولویت یادگیری و زمان مناسب برای استفاده از هر تکنیک را متوجه نشویم و در نهایت به یک عالمِ بیعمل تبدیل میشویم.